SAKARYA / ERENLER - Fevzi Kılıç Ortaokulu

May

5. Ve 6. Sınıf öğrencilerimiz için düzenlediğimiz İstanbul gezisinden eğlenceli görüntüler...

Emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

"Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz. Türk milletinin geleceği, bugünkü çocuklarının doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır." MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 104. yaşı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

Nis

Okulumuzun kıymetli Müdür Yardımcısı Mesut Yandak vefat etmiştir. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

Mrt

Erenler Belediyesi tarafından okulumuza spor malzemeleri ve formalar hediye edilerek öğrencilerimizin kullanımına sunuldu.

Okulumuzda yapılan spor malzemesi teslim törenine Erenler Kaymakamımız Günhar Yazar, Erenler Belediye  Başkanımız Rahmi Şengül, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ayhan Ersoy ve ilçe protokolü katıldı.

Okulumuza desteklerinden dolayı Erenler Belediye başkanımız Rahmi Şengül' e tüm öğrenci ve öğretmenlerimiz adına teşekkür ederiz.

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA PROGRAMI

18 Mart 1915'te başlayan ve 18 Mart 1916'da kazanılan bu zafer, Türk topraklarını işgal etmek isteyen düşmana karşı verilen eşsiz bir mücadeleyi simgeler. Binlerce şehidin verdiği fedakarlıkla yazılan bu destan, Türk milletinin vatan sevgisi ve bağımsızlık tutkusunun en önemli göstergesidir.

Zorlu koşullara ve büyük kayıplara rağmen tarihe geçen bir zafer kazandığımız 18 Mart Çanakkale Zaferi anlamı ve önemi geçmişten günümüze unutulmayacak izler bırakmıştır.

Kahraman Türk ordusunun Çanakkale Cephesi'nde verdiği mücadele yalnızca Türk tarihinin değil bütün dünya tarihinin akışını etkileyecek derecedeydi. Bu cephede alınan galibiyet dünya ülkelerinin güç dengelerini değiştirmiş ve yüce Türk milletinin belirleyici ve yönlendirici gücünü bir kere daha gözler önüne sermiştir.

Okulumuzda 18 Mart Çanakkale Zaferini ve Şehitlerini Anma Günü dolayısı ile okulumuzda düzenlenen törende başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanı için çarpışmaktan ve ölmekten çekinmeyen bütün askerlerimizi; şarkılarla, türkülerle, tiyatro gösterileriyle andık. Bu duygu yüklü anma töreninde emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

İl Milli Eğitim Müdürümüz Coşkun Bakırtaş, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ayhan Ersoy ile okulumuzu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerimiz ile bir araya geldiler. Anlamlı ziyaretleri için kendilerine teşekkür ediyoruz.

Ock

Dönem sonu ödül törenini yaparak 1. Dönemi kapattık. Törende Dilimizin zenginlikleri projesi afiş, sözlük ve hikaye yarışmalarında derece alan öğrencilere, kazanım değerlendirme sınavı ilk üçe giren öğrencilere ve sosyal etkinlik haftasında düzenlenen bilgi yarışması ve futbol turnuvası şampiyonlarına belgeleri ve ödülleri takdim edildi. Bütün öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz.

Ock

5. Sınıf öğrencilerimizle teleskop ile gökyüzü gözlemi yaptık. Fen bilgisi öğretmenimiz Mehmet Kamil Karagüven tarafından düzenlenen etkinlikte öğrenciler teleskopun çalışma prensibini öğrenerek, gözlem yapma fırsatı buldular. Teleskopla gökyüzüne bakan öğrenciler çok etkilendiklerini belirterek, şunları dile getirdiler: "Gökyüzüne olan ilgimiz ve merakımız arttı. Anlatılanlarla gördüklerimizi pekiştirdik. Faydalı bir etkinlik oldu" dedi. Öğrenciler, merak ettikleri konular hakkında da öğretmenlerine sorular yönetti.

Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz

Ara

ÇEDES projesi kapsamında okulumuzda düzenlenen yardım kampanyasında erzak kolileri hazırlanmış ve Erenler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na teslim edilmiştir. Emeği geçen bütün idareci ve öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkürü bir borç biliriz.

Ara

15 Temmuz Demokrası ve Milli Birlik Günü Özel Sayı Çocuk Gazetemiz Yayında.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında öğrenerek ve eğlenerek gerçekleştirdiğimiz etkinlik sayesinde öğrenciler deyimler ve atasözlerini  keyif alarak pekiştirdiler.

En Uzun Gecede Toprakla Buluşan Her Fidan

Gazze'de Hayatının Baharında Yitirilen Bir Can

Öğrencilerimiz Filistin de hayatını kaybeden arkadaşları için fidan dikti.